Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر علی خطیبی عصر چهارشنبه در آیین بهره برداری از طرحهای آموزشی مجتمع آموزش عالی گناباد، متاسفانه دانشگاههای ما کمتر به سمت درآمدزایی از محل تحقیقات پیش رفته اند و بیشتر درآمدهای کنونی آنها به برگزاری کلاسها و دوره های آزاد و آموزش‌های شبانه محدود می شود.

وی به وضعیت درآمدزایی دانشگاهها در دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: میزان وابستگی دانشگاه توکیوی ژاپن به درآمدهای دولتی که در سال ۲۰۱۲ رقم ۳۶ درصد بوده است در سال ۲۰۲۱ به ۱۰ درصد کاهش یافته است و این در حالی است که ما در سالهای گذشته شاهد افزایش وابستگی دانشگاه ها به بودجه های دولتی بوده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه بدهکار جامعه است

معاون وزیر علوم با بیان اینکه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در زمینه اشتغال و کارآفرینی بدهکار جامعه هستند، گفت: در آمریکا از هر ۵۰۰ مقاله دانشگاهی یک مقاله در مسیر نیازهای جامعه به فروش می رسد، ولی این رقم در کشور ما یک مقاله در هر ۱۷۰ هزار عنوان است و این نشان دهنده پایین بودن سطح کاربردی تحقیقات دانشگاهی در مسیر توسعه و پاسخگویی به نیاز بخش های مختلف است.

خطیبی، گسترش کمی و کیفی تحقیقات کاربردی در دانشگاهها و نقش‌آفرینی بیشتر آنها در رفع مسائل و مشکلات جامعه را رویکرد مهم این وزارتخانه در دولت سیزدهم دانست و با بیان اینکه توسعه واحدهای فناور و پارکهای علمی و فناوری از برنامه های اصلی این حوزه است، ایجاد معاونت فناوری در ساختار این وزارتخانه را به منظور بسترسازی بهینه برای این فعالیتها مورد توجه جدی دانست.

وی ادامه داد: بنابر اعلام مراکز علمی بین المللی، ایران در زمینه تولید علم رتبه نخست منطقه و رتبه شانزدهم جهان را دارد اما با وجود این موفقیت، از نظر مصرف علم در وضعیت مطلوبی قرار ندارد که باید با توسعه تحقیقات کاربردی، متناسب با نیاز جامعه این وضعیت هم بهبود یابد.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برای موفقیت در عرصه مصرف علم، باید ضریب نفوذ فعالیتهای علمی و دانشگاهی را افزایش دهیم و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی باید با تقویت ارتباط خود با بخش های مختلف جامعه و صنعت، معدن و کشاورزی از قابلیت خود برای رفع مسائل و مشکلات آنها حداکثر بهره را ببرند و همه ظرفیتهای علمی دانشگاهی در خدمت جامعه قرار بگیرد.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین با اشاره به اینکه در سالهای گذشته از ظرفیت مشارکتهای مردمی عمدتا در بحرانهایی نظیر سیل، زلزله و کرونا استفاده شده و به علت وابستگی دولت به نفت، کمتر در ساخت و سازها از آن بهره گرفته شده است، گفت: باید این توانایی بی بدیل در مسیر توسعه مراکز آموزش عالی در سطح کشور جهت دهی شود و دولت سیزدهم باید موانع حضور و مشارکت مردم در بخشهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را بردارد.

فرماندار گناباد هم با اشاره به ظرفیتهای فرهنگی، اقتصادی و دانشگاهی این شهرستان، ارتقا مجتمع آموزش عالی گناباد به دانشگاه را از مطالبات مهم مردم و مسوولان منطقه خواند و خواستار توجه بیشتر مسوولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دولت سیزدهم به این امر شد.

رضا نصیری همچنین خواستار ایجاد رشته های تحصیلات تکمیلی و رشته مربوط به مهندسی قنوات در مجتمع آموزش عالی گناباد با توجه ظرفیتهای غنی و تاریخی این شهرستان در این زمینه شد.

وی با اشاره به اینکه گناباد در دهه ۱۳۶۰ دارای مرکز تربیت معلم بوده است، راه اندازی دانشگاه فرهنگیان در این شهرستان را با عنایت به ظرفیت فرهنگی این شهرستان ضروری دانست.

۹ طرح آموزشی مجتمع آموزش عالی گناباد شامل ساختمان دانشکده علوم، برق رسانی، شبکه آب شرب و منبع بتنی، شبکه های گازرسانی و جمع آوری فاضلاب، یادمان شهدای گمنام، مرحله نخست تصفیه خانه، شبکه و ایستگاه آبیاری قطره ای و پست برق در مجموع با صرف اعتبار ۵۵۲ میلیارد ریال افتتاح شد.

مجتمع آموزش عالی گناباد زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای سه هزار و ۷۶۹ دانشجو در ۲۲ رشته دانشگاهی با ۴۵ نفر عضو هیات علمی است و توان افزایش دانشجویان تا سقف پنج هزار نفر را دارد.
۱۲ هزار دانشجو در ۱۲ دانشگاه و مرکز آموزش عالی گناباد تحصیل می کنند.

شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

برچسب‌ها پژوهش گناباد درآمدهای نفتی دانشگاه دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پژوهش گناباد درآمدهای نفتی پژوهش گناباد درآمدهای نفتی دانشگاه دولت سیزدهم مجتمع آموزش عالی گناباد دولت سیزدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۰۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آیین نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی هم اکنون در دولت در حال بررسی است و پیش بینی می‌شود تا سه ماه آینده به نتیجه برسد.

به گزارش مشرق، هاشم داداشپور روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در شیراز اظهار کرد: با تصویب این آیین‌نامه بخشی از زیرساخت‌ها و موانع قانونی پیش پای جذب دانشجوی بین‌المللی در دانشگاه‌های کشور برداشته و گام بزرگی در تحقق افق برنامه هفتم توسعه در این زمینه خواهد بود.

وی افزود: یکی از اقدامات مهم گفتمان سازی در این زمینه بوده که جذب دانشجوی خارجی می تواند به عنوان یکی از ارکان اصلی مرجعیت علمی تلقی شود و کشوری که مدعی مرجعیت علمی است و افق خود را به سوی کسب این نوع مرجعیت هدف‌گذاری کرده، باید به این عنصر توجه داشته باشد.

داداشپور اضافه کرد: هیچ کشوری نمی تواند مرجعیت علمی خود را تثبیت کند مگر اینکه در جذب دانشجویان بین المللی موفق عمل کند و برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران متناسب با این هدف تنظیم شده است.

رئیس سازمان امور داشجویان با بیان اینکه بر اساس این برنامه توسعه باید تا پنج سال آینده باید ۳۲۰هزار دانشجوی بین‌المللی در داشگاه‌های کشور جذب شوند، یادآور شد: در این برنامه توسعه ایران باید یکی از مراکز سقل جذب دانشجو در سطح دنیا شود.

موانع قانونی جذب دانشجوی بین المللی در دانشگاه‌های کشور رفع می‌شود

او اضافه کرد: برای رسیدن به این هدف، همه موانع قانونی جذب دانشجویان خارجی با کمک دستگاه‌های اجرایی مرتبط رفع می‌شود.

معاون وزیر علوم ادامه داد: موانع قانونی بسیاری برای جذب دانشجویان بین المللی در دانشگاه‌ها وجود دارد و برخی زیرساخت‌ها نیز باید تامین شود؛ هدفگذاری ۳۲۰ دانشجوی خارجی عددی حداقلی برای این است که این ظرفیت را تجربه کنیم و در این مسیر به پیش برویم.
موانع قانونی بسیاری برای جذب دانشجویان بین المللی در دانشگاه‌ها وجود دارد و برخی زیرساخت‌ها نیز باید تامین شود؛ هدفگذاری ۳۲۰ دانشجوی خارجی عددی حداقلی برای این است که این ظرفیت را تجربه کنیم و در این مسیر به پیش برویم.

داداشپور گفت: هر چند رسیدن به افق برنامه ریزی شده، کار آسانی نیست اما با توجه به ظرفیت های عظیمی که در کشور ما وجود دارد، قابل انجام است.

وی یادآور شد: در زمان حاضر بیش از ۲۰۰ دانشگاه کشور مجوز جذب دانشجوی بین‌المللی را دارند و چنانچه این دانشگاه‌ها بتوانند ظرفیت سازی کنند، با سرعت می توانیم به سوی تحقق هدف جذب ۳۲۰ دانشجوی بین المللی در پنج سال آینده حرکت کنیم.

داداشپور عنوان کرد: تامین زیرساختها، تمهید مقدمات، حضور در نمایشگاه‌های بین المللی، طراحی و بازساختار دانشگاه‌ها و استراتژی مشخص برای بازاریابی در این زمینه مورد نیاز است؛ این اتفاقات در حال افتادن است و اکنون تمام مقدمات لازم برای تسهیل جذب دانشجوی خارجی در حال فراهم شدن است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاهها می‌شود
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • عصر امروز، آغاز نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • کلنگ خوابگاه متأهلی در دانشگاه کاشان به زمین زده شد
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • معاون وزیر علوم: دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند هزینه تحصیل‌شان رایگان است
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است